Malý byt, velká výzva: Jak zakomponovat interiérové doplňky, aniž byste.

Home Foros FORO DE PRUEBA ¡FAVOR DE LEER! Malý byt, velká výzva: Jak zakomponovat interiérové doplňky, aniž byste.

Etiquetado: 

Viendo 1 entrada (de un total de 1)
  • Autor
    Entradas
    lorrie8313lorrie8313
    Participante

Lůžko samo o sobě je často největším prostorovým žroutem. Pokud vám zbývá jen pár metrů na spaní a během dne chcete mít místnost volnou, je potřeba sáhnout po chytrém nábytku. Zkoušela jsem klasický rozkládací gauč, který ale vždycky připomínal polorozpadlou plošinu. Nakonec jsem objevila kouzelné slovo: postel s úložným prostorem. Pod matrací se ukrývá celá šachta na ložní prádlo, zimní bundy nebo kufry. Tento kus nábytku je vlastně takovým tichým strážcem pořádku. Kombinace s kvalitním lamelovým roštem navíc zajistí, že ráno vstanete bez bolavých zad, což je při spaní na skládacím nábytku vzácnost. Pamatuji si, jak jsem poprvé zvedla hydraulický rám a nevěřila vlastním očím, kolik věcí se tam ve

Možná si říkáte, kde je v tom všem prostor pro dekorace a drobnosti, které dělají domov domovem. Právě interiérové doplňky totiž dokážou opticky rozčlenit místnost a dodat jí teplo, i když musíte snoubit ložnici s obývákem. Naučila jsem se používat dekorační polštáře jako oddělovače: během dne tvoří tři malé polštářky na sedačce, v noci je přesunu na křeslo a uvolním místo pro spaní. Podobně fungují lehké plédy, které přes den visí na žebříkové konstrukci a večer slouží jako přikrývka. Stojan na časopisy mezi sedačkou a stěnou vizuálně odděluje zóny, aniž by zabíral drahocennou podlahovou plochu. Každý doplněk musí mít svůj druhý život, jinak se v malém bytě stane jen dalším zdrojem nepořá

Když se podívám na svoji domácí knihovnu teď, vidím v ní místo, kde se snoubí praktičnost s každodenním potěšením. Police na knihy jsou sice nízké a úzké, aby nepřebíjely prostor, ale mám je poskládané tak, že mezi nimi vznikly výklenky na lampičku, hrnek a jednu fotku. Večer, když si lehnu na ten samý click-clack, zhasnu a podívám se na řady hřbetů nad sebou, cítím se jako v miniaturním útočišti. Že nemáte zvláštní místnost na knihy? Nevadí. Domácí knihovna přece není o metráži, ale o tom, jak umíte skloubit spaní, posezení a čtení v jednom jediném kusu náby

Pravda je, že ne každý má možnost stavět na míru. Když jsme zařizovali kuchyň u rodičů na chalupě, narazili jsme na typický problém – místnost sloužila jako průchozí koridor do zahrady a zároveň jako ložnice pro náhodné hosty. Tam se osvědčila lehká varianta v podobě sofa bed s tenkým čalouněním. Důležité bylo vybrat model, který se dá jedním tahem překlopit na lehátko, ideálně s integrovaným úložným prostorem pod sedákem. Bohužel mnoho levných kusů trpí tím, že matrace je jen tenká vrstva molitanu nalepená na překližce. Pokud plánujete na takové posteli spát častěji než jednou za měsíc, investujte raději do samostatné matrace, kterou ve dne schováte do skříně nebo pod st

První, na co jsem narazila, byl odkládací prostor u gauče. Klasický konferenční stolek jsem vyměnila za nízký otevřený regál z bílého lamina, kam se vejdou tři řady knih naležato. Pod nimi mám dva proutěné koše na deky a přehozy. Funguje to skvěle, protože knihy jsou po ruce, když si chci číst, a zároveň netvoří vizuální smog. Druhou vrstvou je nástěnný systém z úzkých polic, který jsem natáhla těsně pod strop podél jedné celé stěny. Vyšplhat nahoru k titulům, které čtu jednou za rok, není žádná legrace, ale zase mi to uvolnilo podlahu pro větší kusy nábytku. A právě tady přichází ke slovu kus, který musí zvládnout dvojí m

Právě u malých bytů narazíte na problém skladování lůžkovin. Kde schovat polštáře, deky a přehozy, když nemáte samostatnou ložnici? Mně pomohla pohovka s úložným prostorem uvnitř, ale stejně jsem potřebovala, aby pokoj nepůsobil přeplácaně. Zde sehrály hlavní roli curtains and drapes. Zvolila jsem závěsy sahající až k zemi, které opticky zvedly strop. Když jsou roztažené, působí vzdušně a lehce. Když je zatáhnu, vytvoří pocit intimity, jako byste vstoupili do jiné místnosti. Kolem oken jsem nechala alespoň patnáct centimetrů látky na každé straně, aby okno působilo širší. To je starý trik interiérových designérů, ale funguje bezchyb

Druhý trik, který jsem objevila, je multifunkční kus nábytku, který funguje jako stůl i skříň. Mám totiž pod oknem vysokou úzkou skříňku z překližky. Vršek jsem opatřila deskou, která se vysouvá do strany. Vznikne tak pracovní deska na kávu nebo notebook. Když přijde večer, přesunu dekorace, desku zasunu a na vršek skříňky položím deku a polštář. Vznikne z toho měkké místo na sezení, pod kterým je schováno vše od zahradnických potřeb po další ložní prádlo. Prostě žádný prostor naz

A pokud váháte, zda vůbec stojí za to řešit detaily jako typ čalounění nebo přesné rozměry úložného boxu, věřte mi, že právě tyto nuance rozhodují o tom, jestli se budete ve svém bytě cítit jako v oáze, nebo jako ve skladišti. Rozkládací pohovka s click-clack mechanismem a sametovou čalouněním je jen nástroj, ale pokud k němu přidáte pár pečlivě vybraných interiérových doplňků, jako jsou polštáře s výplní z drceného pěnového recyklátu nebo noční stolek z masivu s výklopnou deskou, proměníte malý byt v domov, který vás bude těšit každý den. Vyzkoušejte to sami. Stačí jeden chytrý kus nábytku a pár drobností a uvidíte, že i v těch nejstísněnějších podmínkách se dá žít naplno a krás

Viendo 1 entrada (de un total de 1)
  • Debes estar registrado para responder a este debate.